Astrid de Vrueh

“Ik merk dat je snapt waar ik doorheen ga omdat je het zelf ook hebt meegemaakt.”  

“Fijn om het strategische niveau te verbinden aan de dagelijkse  praktijk en al die verschillende processen”

“Het wordt allemaal een stuk lichter en makkelijker met jouw speelsheid en humor”  

 

Astrid-19

Mijn werkvragen

Op de middelbare school had ik geen idee wat ik wilde gaan doen. Ik deed een beroepskeuze test en daar kwam uit iets met kunst. Ik was niet overtuigd van mijn kunstzinnige talent ook al was ik graag creatief bezig sinds de kleuterklas. Wat ik ook graag deed als kleuter was mensen observeren. Volgens mijn kleuterjuf zat ik vaak aandachtig te bekijken wat mijn klasgenootjes allemaal deden.

Wat mensen doen, voelen en beweegt werd de rode draad  in mijn leven. Het werd dus iets met mensen en later iets met mensen en werk. Eigenlijk omdat ik nooit zo begreep waarom iedereen werk en carrière zo belangrijk vond. En omdat ik  vond dat werken wel wat leuker kon. Waarom opeens zo zielloos, en formeel doen als het werk heet? En omdat ik zo veel mensen ongelukkig zag in hun werk. En dat het me raakte als ik mensen in de put zag die niet meer mochten of konden werken. Alsof hun leven voorbij was en ze als mens geen waarde meer hadden!

Sociaal Culturele Wetenschappen  en beleidswerk

Mijn werk met mensen begon ik als leerling verpleegkundige.  Toen dat  het niet voor mij bleek te zijn deed ik 2 jaar sociale academie. Ik had honger naar kennis en dus ging ik door naar de universiteit voor de studie Sociaal Culturele wetenschappen met als specialisatie Arbeid, Organisaties en Diversiteit. Na veel bijbaantjes in de zorg tijdens m’n studie ging ik aan de slag als projectmedewerker bij de vakbond en daarna in het emancipatiewerk. Zo heb ik 15 jaar academische en beleidservaring met het verschijnsel werk en organisaties. En daar liep ik vast in mijn werk en kreeg ik een flinke burn-out.

 

Burn-out lessen over mijn natuur

Die burn-out had pittige lessen over niet luisteren naar mijn eigen natuur.

Dat ik empathisch sterk ben en met mijn warme, informele communicatiestijl mensen bereik waar anderen niet zo’n aansluiting mee krijgen. Mensen die net wat ‘anders’ zijn: wat creatiever, sensitiever, eigenzinniger en complexer en dus niet zo passen bij een standaard aanpak.

Dat ik hou van spelen en experimenteren met ideeën en mogelijkheden.  Dat ik  daardoor mensen op een luchtige manier in beweging krijg voor kleine en soms grote stappen.

Dat ik complexe situaties snel doorzie en inzicht  heb in processen, factoren en  belangen en daardoor de organisatiecontext ook betrek in persoonlijke coachtrajecten.

Dat ik energie krijg als ik ‘denken’ kan combineren met ‘voelen’ en ‘doen’. En dus zelf  een unieke aanpak heb gemaakt. Een aanpak met ruimte om in te spelen op het moment, de persoon en de context.

Burn-out lessen over stressherstel

Ik heb heel wat geleerd over stress en stressherstel. Over de relatie tussen zingeving, hoofd, hart en lijf.  Ik deed diverse trainingen, therapieën  en cursussen over persoonlijke groei, energie, intuïtie, sensitiviteit uit de oosterse en westerse geneeskunde.

Zo leerde ik dat dat stress niet alleen tussen onze oren zit  maar ook in ons lijf. Dat het zenuw en hormoonselsel  eerst uit de stress stand moet om te herstellen.

En hoe belangrijk het is om te leren luisteren naar het gefluister van je hart en ziel over je diepere behoeften en verlangens. Dat er stilte en vertraging nodig is om te luisteren naar gefluister. En dat burn-out de laatste schreeuw is om je op je eigen pad te krijgen.

 

Loopbaancoaching in de natuur en lichaamswerk 

En zo leidde mijn burn-out me naar een post-hbo tot loopbaancoach.  En daarna naar  een opleiding tot shiatsu therapeut; een oosterse lichaamstherapie.  En naar een speelse vorm van lichaamswerk in warm water. En een frisse en creatieve vorm van coaching in de natuur. Om zo op diverse manieren mensen te helpen verbinden met wat hen raakt in hart en ziel. Om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om hun veelzijdigheid aan talenten te laten groeien. Om zo mensen te helpen kiezen voor een pad  wat van nature klopt.